Tijdens de activatie heb je kunnen ervaren hoe het is om vanuit bewust aanwezig te zijn in het hier en nu en af te stemmen op jouw kern. Door vanuit deze kern te leven ben je verbonden met het universum (hogere leiding en inspiratie), met de aarde (veiligheid en thuis-komen) én met je hart-energie (daar waar alles samen komt). Door hiermee te blijven oefenen, zul je gaan ervaren dat dit steeds meer een natuurlijke staat van Zijn wordt. Je perspectief veranderd, je leeft meer vanuit je gevoel en intuïtie, alles stroomt meer en je zult een dieper gevoel van geluk ervaren.

Het betekent niet dat je nooit meer emoties zult voelen, maar ze hebben simpelweg niet meer de controle over jou. Je laat de emoties vanuit deze staat er gewoon zijn, zonder dat ze weg hoeven. Door deze oordeel-loze houding naar emoties (en gedachten), blijven ze niet hangen en kunnen ze jou loslaten. Hoe meer je emoties en gedachten wilt onderdrukken, bevechten of wilt analyseren, hoe meer ze zich vastzetten. En vaak hebben we er ook nog een oordeel over, terwijl ze juist transformeren in de energie van liefde en begrip! Dit is niet iets dat je zomaar even doet, maar door dagelijks keer op keer hier van bewust te zijn wordt het steeds makkelijker. Ga dan ook liefdevol met jezelf om zodra je voelt dat je weer ‘uit de kern’ bent geraakt en je in oude patronen schiet. Ook hier kun je meteen weer oefenen met oordeel-loos en bewust gewaar-zijn van deze patronen. Het gaat er niet om hoe láng je in de staat van bewuste aandacht vanuit je kern kunt zijn, maar het gaat er om hoe snel je bewust wordt van de momenten dat je er uit bent en weer rustig terug kunt keren.

Nadat ik de activatie had ingesproken, kreeg ik tijdens een afstemming/meditatie nog een techniek door, die ik zelf al een aantal weken heb toegepast. Het is voor mij echt een basis geworden voor iedere dag. Hij beschermt, aardt, centreert, brengt terug in het moment en stelt je open voor hogere leiding en inspiratie. Hij helpt je om iedere dag weer vanuit je kern te leven, en zet daarmee ook als vanzelf jouw spirituele transformatie in gang (of bekrachtigt deze). Je zou hem kunnen doen voordat je je dag begint, en je kunt er je dag weer mee afsluiten. Als je het fijn vindt kun je hem gedurende de dag zo vaak doen als je wilt, zodra je voelt dat het nodig is.

AFSTEMMING-TECHNIEK

Ga rustig zitten (of staan) en doe je ogen dicht. Adem eerst een aantal keer heel rustig in en uit door je buik en voel hoe je meer ontspant. Als er nog gedachten of emoties zijn, dan laat je ze er gewoon zijn. Je kunt je voorstellen dat ze rustig als wolkjes voorbij komen. En je haalt gewoon je focus er vanaf. De focus verleg je naar je ademhaling en je lichaam.

  1. Leg je handpalmen tegen elkaar aan met je vingers omhoog wijzend en houd ze voor je hartchakra (ten midden van je borstkas). Schuif ze dan verticaal uit elkaar. Je rechterhand komt zo bovenop de vingertoppen van je linkerhand te staan en raakt ongeveer je neus. Je linkerhand zakt iets naar onderen. Als het goed is vormen je beide handen nu een verticale lijn die van halverwege je buik omhoog gaat en ophoudt bij je neus. Mocht dit niet prettig voelen voor je lichaam (als er teveel spanning op je armen, nek of handen komt), dan kun je de handpalmen ook weer tegen elkaar aan doen en tegen je borstkas houden óf je handpalmen open op je schoot leggen.
  2. Focus op je aardesterchakra (ongeveer 30 cm. onder je voeten) en zie hem maar voor je als een energiebol. Je kunt dan hardop, of in jezelf het volgende zeggen: “Mijn aardesterchakra mag worden geactiveerd. Ik verbind me met Moeder Aarde en haar kristallijne grid. Mijn energie mag zich diep verankeren in mijn lichaam.” Zie maar voor je hoe er een lijn verticaal door jouw chakra’s heen loopt, die nu door jouw aardesterchakra heen, ook heel diep de aarde in gaat.
  3. Bij iedere inademing visualiseer je dat er wit licht uit je aardesterchakra komt en dat dit witte licht jouw hele lichaam en aura opvult. Dit bekrachtigd jou en geeft je bescherming.
  4. Zodra je voelt dat je toe bent aan de volgende stap, kun je het volgende zeggen: “Ik verbind me met de bron/het hoogste licht, mijn Hoger Zelf en/of mijn gidsen, en ik stel mezelf open voor liefdevolle begeleiding, wijsheid en inspiratie.” Visualiseer dat de verticale lijn (die al heel diep in de aarde zit) in een rechte lijn door al jouw chakra’s omhoog gaat, uit de bovenkant van je hoofd komt en heel diep de cosmos in gaat. Zie maar voor je dat je ‘open’ gaat boven je hoofd. Ook nu visualiseer je dat je van boven helemaal wordt opgevuld met wit licht.
  5. Als je voelt dat het genoeg is, keer je met je aandacht terug naar jouw hart. Zeg dan: “Ik kom thuis in mijn hart. De kern van wie ik ben. Ik ben veilig. Ik ben helemaal aanwezig in het hier en nu. IK BEN. Dankjewel.

Mocht het lastig voor je zijn om te visualiseren, vertrouw er dan op dat deze afstemming ook werkt als je alleen al de intenties uitspreekt in jezelf.
Kies voor jezelf de juiste woorden die met jou resoneren. De een noemt het hele rijtje: Universum, Bron, Gidsen, Hoger Zelf, etc. (daarom heb ik het zo uitgebreid uitgeschreven) en de ander houdt het bij ‘hogere wijsheid’. Hier kun je niks fout in doen, in wezen hebben we het over hetzelfde.

Ik heb de afstemming nu vrij uitgebreid beschreven. Het is aan jou in hoeverre je hem op deze manier wilt doen, of er je eigen versie van wilt maken. Immers: het gaat er om dat hij voor jou kloppend en goed voelt. Volg hierin altijd je eigen wijsheid.

Je kunt ook een kortere versie hanteren voor momenten dat het niet uitgebreid kan. Stel je bent op je werk of bij mensen en je voelt dat je uit je kern bent geraakt. Op dat moment kun je heel kort en krachtig in jezelf herhalen: “Ik verbind me met mijn aardesterchakra en centreer in mezelf.” (focus op dit punt en haal diep adem). “Ik vraag om liefdevolle begeleiding vanuit mijn Hoger Zelf/gidsen etc.” en focus daarna op je hart: “Ik kom thuis in mijn hart. Ik ben veilig.” En kom terug in het hier en nu.

Ik hoop dat de activatie en deze oefeningen je helpen om nóg dichter bij jezelf te komen en vanuit rust, inspiratie en flow je dagelijkse leven aan te gaan!

Liefs,

Demi

PS: zou je je ervaring met mij (en eventueel anderen) willen delen?

Algemene score van deze activatie

Zou je je ervaring hier in het kort kunnen omschrijven?

Mag deze ervaring gedeeld worden op de website? *