Verlichting vindt niet plaats door alleen maar de hele dag te te focussen op meditatie of op de ‘hogere dimensies’.
Juist voor gevoelige mensen is het zo belangrijk om hun leven in de aardse praktijk, tussen alle mensen en uitdagingen áán te gaan. Als we alleen maar wegvluchten ‘naar boven’ dan trekken we niet ons hogere bewustzijn op de aarde en kunnen we spiritualiteit niet LEVEN.

Een aantal tips en vragen om eens bij stil te staan:

1. Hoe staat het ervoor met jouw fysieke gezondheid?
Voordat jouw ziel kan indalen in je lichaam, is het belangrijk om je lichaam naar een hogere trilling te brengen. Immers: als jouw lichaam nog heel ‘dicht’ is, als een blok beton, dan kan die fijnstoffelijke energie van je ziel zich daar niet mee verbinden. Hoe hoger de vibratie van jouw lichaam, hoe makkelijker je ziel zich ermee kan verbinden. Vaak vergeten we ons fysieke lichaam als we bezig zijn met spiritualiteit, terwijl het zo belangrijk is. Je zou voor jezelf eens kunnen onderzoeken welke voeding jou ‘zwaarder’ doet voelen en welke voeding jou omhoog tilt en energie geeft. Veel mensen ervaren bijvoorbeeld dat het eten van vlees of zuivel hen zwaarder maakt. Ook niet-biologisch eten heeft een veel lagere trillingsfrequentie omdat het vaak niet in de zon is gerijpt, geen voedzame bodem heeft gehad of op een kunstmatige manier is gegroeid en behandeld (niet te vergeten alle chemicaliën die erop zijn gespoten). Hoe zuiverder je voedsel (denk aan biologisch, onbewerkt en vers), hoe hoger de trilling van dit voedsel en hoe meer het bijdraagt aan jóuw trillingsfrequentie. Als je voedsel eet met een lagere trilling, dan is het lastiger voor je lichaam om een hoge trilling vast te houden.

2. Hoe gaat het met je relaties, werk en hoe voel je je op het gebied van geld? Hoe vaak ervaar je vreugde?
Dit zijn allemaal thema’s die te maken hebben met de onderste chakra’s. Kun jij jouw hogere bewustzijn hier in toepassen of ontvlucht je dit nog?

3. Hoe vaak laat jij je stem horen en spreek jij je waarheid? Durf je authentiek te zijn?
Ook dit draagt bij aan het proces van je ziel integreren in je lichaam. Het gaat over het volledig integer, transparant en authentiek zijn. Dat je niet overal verschillende rollen speelt. Als jij in je kracht staat beweeg je niet meer met iedereen mee, maar laat je jezelf gewoon zien vanuit je kern. Je past je niet meer continu aan omdat je bang bent voor het oordeel van anderen. Hier kun je in oefenen. Affirmatie ‘Ik ben wie ik ben, en ik heb van niemand bevestiging nodig over wie ik ben.’