Als jij volledig met jouw ziel je lichaam bewoont, dan staat jouw hartchakra helemaal open. Deze houdt de andere chakra’s in evenwicht en biedt jou de beste bescherming. Stel je lichaam maar eens voor als een lege huls. Als deze niet volledig is opgevuld door jouw energie, dan zitten er lege plekken in. Op deze lege plekken kunnen andere energieën ‘aanhaken’ en jou beïnvloeden. Maar op het moment dat jij helemaal jouw lichaam bewoont, dan zijn er geen lege plekken meer open waar andere energieën op aan kunnen haken. Dan ben je dus volledig beschermt. Daarom is het zo dat als jij continu bezig bent met jezelf afschermen voor iets ‘buiten jezelf’, dat je maar half bezig bent. Je kunt je beter focussen op het proces van verankeren in je lichaam. Toch is het zo dat we op dit pad daarnaartoe wel onszelf kunnen beschermen. Zodra we nog niet volledig ons lichaam bewonen zijn we nou eenmaal vatbaarder voor andere energieën.

Duister/onlicht: energieën die de verbinding met het licht kwijt zijn en die teren op onze energie als wij negatieve emoties ervaren. Ook kunnen ze bewust het proces van ascentie saboteren. Daarnaast zijn er ook entiteiten die bijvoorbeeld na hun overlijden zijn blijven hangen. Niet perse verkeerde bedoelingen, maar kunnen wel bij jou tanken of aan jou hangen. (dit staat dus even los van dierbare overledenen die wel ‘over zijn gegaan’, want daar is alleen maar liefde. Bovendien kunnen deze jou ook nog steeds bezoeken en/of zijn bij jou. dit is wat anders dan de astrale sfeer waar entiteiten een soort van vast zitten). Of ze klampen zich vast aan jouw licht. Maar ook een familietrauma kan uiteindelijk een entiteit worden. Ook op plaatsen waar nare dingen zijn gebeurd kun je nog een negatieve energie voelen. Oude meubelen in huis die door iemand zijn gemaakt met trauma bijv kunnen ook een negatieve energie dragen.

Zoals ik al zei, moet er bij jou een ingang zijn, een lege plek waar ze kunnen aanhaken. Wees niet bang: ze kunnen jou niet overnemen of aanvallen, maar wel beïnvloeden. En het is aan jou om dat te doorzien. Bijvoorbeeld, jij hebt een trauma uit vorige levens van diepe onzekerheid. Een entiteit die hetzelfde trauma heeft kan aanhaken op jouw trauma en dit versterken. Of iemand heeft een drankprobleem en wordt tijdens het gebruik van alcohol agressief. Juist door alcohol wordt hij vatbaarder voor lage energie en als hij zelf verslaaft is trekt hij een energie aan die dat ook is geweest en zo versterkt het weer.

Een aantal voorbeelden van beïnvloeding waar je misschien nog nooit bij stil hebt gestaan: patronen waar je in blijft hangen, gedachten ‘loops’, herhalingslussen, negatieve gedachten, beperkende gedachten, dwanggedachten. (voorbeeld van mezelf van vroeger noemen). Gedachten die je bang maken.

wat versterkt het: alcohol, drugs (dan ga je uit je lichaam).

Psychic attacks: plotselinge hele negatieve gedachten. bijv tijdens autorijden of jezelf of een geliefde iets aandoen. Of obsessief compulsieve dwanstoornis ‘als ik mijn handen niet twee uur lang was, dan ga ik dood aan een bacterie’. Ook in dromen, als dingen heel raar, manipulatief zijn.

Besef altijd als eerste dat jij een soeverein wezen bent en vele malen krachtiger dan welke astrale energie dan ook. Bovendien bezit jij een fysiek lichaam en zij niet en dat maakt jou al veel krachtiger. Het enige wat zij kunnen is jou beïnvloeden en uiteindelijk ben jij zelf degene die daar wel/niet iets mee kan doen. Daarom is het vaak ook sneaky omdat ze eigenlijk geen kracht hebben dus bedenken ze manieren om jou te manipuleren en in te spelen op jouw angsten zodat jij het zelf gaat geloven.

Hoe er mee om te gaan + tools:

1. Het proces blijven verdiepen van je ziel verankeren in je lichaam (kijk bij het onderdeel ‘aarding’) en blijf hier iedere dag bewust mee bezig. Hoe meer jij goed geaard bent en hoe minder jij in je hoofd zit, hoe beter. Bovendien: hoe hoger jouw frequentie, hoe minder vatbaar jij bent. Dit betekent dus niet dat je geen negatieve emoties mag hebben, want tijdens het voelen van een negatieve emotie kun je nog steeds vanuit jouw hogere frequentie hier mee omgaan (liefde geven aan jezelf, emotie doorvoelen en verwerken, dingen doen die goed voor je zijn op dat moment etc.). Juist bij het onderdrukken van emoties blijft dat deel waar die emotie zit in je lichaam vatbaar voor beïnvloeding, omdat daar nog geen bewustzijn over is. Hoe meer bewustzijn je krijgt over alle stukjes in jezelf en deze kunt omarmen, hoe sterker jij je lichaam bewoont.

2. Besef dat jij een soeverein wezen bent en dat jij beslist welke energie jij wel/niet toelaat in jouw systeem. Jij kunt op ieder moment kiezen voor liefde in plaats van angst. Jij bent de baas over jouw eigen lichaam, gedachten en gedrag. Jij bent altijd veilig. Besef dit ten diepste en mocht dat lastig zijn kun je affirmaties herhalen: “Ik ben altijd veilig en beschermd.”, “Ik ben een soeverein wezen en laat alleen energieën van het hoogste licht toe.” Etc.

3. Iedere keer als er een gedachte op komt, of je merkt dat je vast blijft lopen in bepaalde thema’s of patronen, wees dan bewust van wat er gebeurt. Het lastige is dat ons eigen ego ook hieraan ten grondslag kan liggen, maar vaak gaat het samen. Ons ego wil ook niet dat wij ons licht gaan belichamen en het ‘onlicht’ wil dat ook niet. In principe hoef je niet perse te weten of het nou je eigen ego/saboteurs zijn of iets van buitenaf. Het gaat erom dat je bewust blijft van het feit: komt het voort uit liefde, of komt het voort uit angst? Welk gevoel krijg je erbij? Is de gedachte bekrachtigend of haalt het je naar beneden? Maakt de gedachte je vrij of zet hij je meer vast? Zodra je merkt dat er iets niet zuiver voelt en gebaseerd is op angst/manipulatie/dwang/onrust/negativiteit, dan keer je heel rustig terug naar je lichaam en zeg je “Ik ben dat niet. Ik kies ervoor dat niet te geloven. Ik kies voor liefde.” En doe eventueel onderstaande oefeningen, of een aardingsoefening.

Oefeningen/tools ter bescherming:

1. Focus op je aardesterchakra (30 cm. onder je voeten in de aarde) en zet de intentie om deze te balanceren en activeren. Je kunt ook de intentie zetten om je te verbinden met het kristallijne grid (dit gaat automatisch als jij de intentie zet). Visualiseer bij iedere inademing dat je wit licht door je aardesterkchakra heen, omhoog je lichaam in laat stromen. Vul je hele lichaam op met dit witte licht en laat het ook in je aura (rondom je lichaam) stromen. Laat het eventueel helemaal doorstromen in de ruimte waar je je bevindt. Je kunt de affirmaties herhalen: “Ik word helemaal beschermd door dit witte licht, ik ben veilig.”

2. Bovenstaande oefening kun je uitbreiden met het volgende: focus op het punt 30 cm. boven je hoofd en visualiseer ook vanaf die kant dat er wit licht jouw lichaam en aura in stroomt. Je kunt, als je dat fijn vindt, ook om bescherming vragen. “Ik vraag mijn gidsen/Hoger Zelf/spirituele team/lichtfamilie/god (wat voor jou maar fijn klinkt) om bescherming en laat alleen energieën van het hoogste licht binnenkomen in mijn energie.”

3. Affirmaties gebruiken gedurende de dag (als je voelt dat je last hebt van negatieve energiën), zoals:

– Ik verbind me met mijn hoogste vibratie en alleen energieën die overeen komen met mijn hoogste vibratie kunnen tot mij komen.

– Ik ben een soeverein wezen en ben volledig veilig en beschermd door Moeder Aarde, mijn gidsen.. etc.

4. Violette vlam. De violette vlam is een tool om jezelf en/of omgeving te zuiveren. Deze kun je simpelweg visualiseren als een violette energie. Zeg bijvoorbeeld: “Ik zuiver mijn fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam met de energie van de Violette Vlam” en visualiseer de violette energie die langs alle plekken van jouw lichaam en aura gaat. Vertrouw erop dat als jij intenties zet of dingen visualiseert, dat dit ook gebeurt.

5. Als je merkt dat je direct ‘hulp’ kunt gebruiken, of je voelt je ineens heel naar of angstig, dan kun je natuurlijk ook hulp aanroepen. Denk aan Aartsengel Michaël, maar ook je eigen beschermers. Vraag simpelweg aan hen of zij alle energieën die niet bij jou horen en die niet jouw hoogste goed dienen, willen transformeren of meenemen naar het licht.

6. Tot slot kun je gebruik maken van salie, palo santo of etherische olie om jouw huis of aura te zuiveren. Zet dan een raam open en zet de intentie dat alle energieën die niet van het licht zijn en/of niet jouw hoogste goed dienen, mogen worden gezuiverd en de ruimte verlaten. Met de salie en palo santo kun je ook even grondig alle hoeken en ruimtes in het huis bij langs. Ook kun je de rook langs al je chakra’s laten gaan en om je lichaam heen ‘wapperen’. Ook zijn er veel kristallen die sterk beschermend zijn die je overdag bij je kunt dragen, of bijvoorbeeld in je slaapkamer kunt zetten. Al deze producten kun je vinden op mijn webshop onder het thema ‘Aarding & bescherming’ en ‘Energie zuiveren & verhogen in huis’.